febr. 19, 2021 | Artículos

Quantes racions de verdura tenim que menjar cada dia?

La resposta és molt fàcil i, alhora, compta amb un ampli consens entre els experts en Nutrició: Dues racions. Si, dos al dia.

Per algunes persones, no gaire amants de les verdures, pot semblar que això és excessiu; però no tant sols no ho és, ans al contrari, és del tot aconsellable. Val a dir que no s’ha de confondre aquesta resposta amb l’eslògan “5 al dia”, atès que aquest fa referència a la suma de racions que caldria consumir de fruites i verdures.

La importància de la ingesta de verdures ve donada pel fet que són riques en minerals, oligoelements, vitamines i fibra alimentària. Pel que fa a aquesta última, de vital importància, cal advertir que, en general, estem per sota del consum recomanat pels experts. Però, a aquesta qüestió, ja li dedicarem un altre capítol més endavant. Tornant al tema d’avui, s’aconsella alternar el consum entre verdures crues i cuites. Una forma fàcil de fer-ho, és que una de les racions diàries sigui crua i l’altre cuita.

Per exemple: si en el dinar mengem de primer patates amb bledes, fora bo que com a plat principal del sopar o com acompanyament, prenguéssim una amanida d’enciam i cogombre. Així tancaríem el dia amb l’objectiu complert.

Està clar que no cal obsessionar-se amb això de l’alternança. Allò que és important és menjar verdura. Volem dir que no passa res si un dia les dues racions són de verdura crua o a l’inrevés. Allò que veritablement importa, és augmentar la ingesta d’aquest grup d’aliments.

Un recurs que els hi pot funcionar a les persones a les quals els hi costa molt menjar verdures, ja sigui per manca d’hàbit o, senzillament, perquè no els hi agraden, és afegir una mica de verdures en cada plat.

Posem per cas: a un plat de llenties, afegir-li uns xampinyons laminats i saltats; a una bolonyesa, petits daus de carbassó; a l’entrepà de mitja tarda, una fulla d’enciam; i així anar-se acostumant.

Finalment, tenim aquelles persones a las que si agraden les verdures, però estan tant ocupades que no disposen de temps per a cuinar. A elles els hi aconsellem que obrin el seu ventall de productes.

Actualment existeixen moltes solucions, poc processades, que ofereixen la possibilitat de menjar verdures molt gustoses, sense haver de passar temps a la cuina. En aquest sentit disposem des d’amanides a punt de menjar, fins a verdures cuinades al buit que només cal escalfar i menjar. 

 

Català

Pin It on Pinterest

0
    0
    Els teus plats
    La teva cistella està buidaTornar a la tenda